Lieve Willem #1…

 Dagboek opgedragen aan Willem de Kooning.

 

Beste Spookrijders,

Jullie hebben al een tijdje niets van mij vernomen. Hierbij een korte toelichting:

Mede door mijn studie ben ik een stuk kritischer gaan kijken naar mijn foto’s. Ik kwam erachter dat ik het steeds lastiger vond om te komen met een Spookrijden.nu-waardig blog.

Toen Jeremy en ik onze Spookrijder Alex Roeka bezochten in Antwerpen spraken we over dit feit. Hij kwam met een oplossing…

Want ik ben wel degelijk bezig met dingen die ik graag met jullie wil delen! Naast het feit dat ik natuurlijk druk ben met het clipje van de Alpe d’HuZes Express ben ik de laatste tijd op de Willem de Kooning Kunstacademie in Rotterdam zeer actief met het creëren van eigen werken. Dit kwartaal komen wij in aanraking met het proces waar je als beeldmaker doorheen gaat of op z’n minst moet gaan. Een nieuw fenomeen voor mij en zeer uitdagend. Het is soms even leerzaam als pijnlijk te ervaren dat je experimenten/schetsen beter blijken dan het eindresultaat. Om die reden heb ik besloten om ook mijn schetsen met jullie te delen: voor mij is het proces namelijk minstens even boeiend als het “eindproduct”.

Alex kwam met het idee deze ontdekkingen en ervaringen met de volgers te delen via een visueel dagboekje. Dit was voor mij de eye-opener!

Graag neem ik jullie vanaf vandaag mee in mijn wereld en zal dit regelmatig blijven doen.

Om een en ander overzichtelijk te houden heb ik besloten dit Dagboek getiteld “Lieve Willem…” onder te verdelen in drie categorieën:

1. Eye-Openers

Dit zijn foto’s, schetsen, schilderijen, sculpturen, 2D-, 3D-werken, en anderszins. Zij geven volgens mij een goed beeld van de ontwikkeling die ik aan de Kunstacademie doormaak.

2. Fabienne’s Wereld

Zoals wellicht bekend bij de vaste Spookrijders is de cameralens een verlengstuk van mezelf. In deze categorie laat ik u de beelden zien van de wereld hoe ik deze beleef.

3. Musée des Beaux Arts

Een onderdeel van mijn opleiding is een wekelijks bezoek aan een museum. Deze bezoeken inspireren mij tot op het bot. Ik denk (lees: ik hoop!) dat jullie op de een of andere manier een wisselwerking kunnen zien tussen mijn inspiratiebronnen die ik in de diverse musea mag ervaren en mijn eigen Eye-Openers.

 

De echte Spookrijder reageert gewoon onder het Blog voor vragen en/of uitleg. Deze zie ik zelfs graag tegemoet! Daar zijn we immers Spookrijders voor.

 

1. eye-openers

 

IMG_6120 - versie 2

Alex Roeka

20150220_161630-1

Ode aan de Vrouw

IMG_6177 - versie 2

Paspop

Collage Beeld

Details van mijn schilderschetsen

WesGroen - versie 2

Wesley

JerRood - versie 3

Jeremy

PercBlauw - versie 2

Percy

 

 

 2. Fabienne’s Wereld

Klik voor vergroting


 

3. Musée des Beaux Arts

Klik voor vergroting


 

 

 

8 Reacties

 1. Ronald Antwoord

  Wat een prachtige verzameling van momenten en wat goed om te zien dat je voor jezelf een weg weet te vinden in het landschap van jou creativiteit en dat je ons in staat stelt om daar in mee te mogen meekijken. Dit brengt mij weer terug naar die tijd dat ik zelf tijdens mijn opleiding elke dag een uurtje in het Boymans mocht rondlopen.Chapeau Fabienne.

  1. Fabienne Hendriks

   Ja inderdaad ome Ronald, het krijgt nu iets meer vorm m’n studie en de wereld daaromheen.

   Oh serieus! Daar moeten we het dan nog maar eens over hebben! Het verschil van toen en nu 🙂 XXXX

 2. R.Hendriks Antwoord

  Fabienne, opa en ik kijken uit naar de tentoonstelling van je werk, prachtig wat we nu gezien hebben. Volop in ontwikkeling in werk en gevoel

  1. Fabienne Hendriks

   Lieve opa en oma, ik kijk er ook enorm naar uit! Zo spannend.. XXXX

 3. Alex Roeka Antwoord

  Heel interessant om zo de ontwikkeling van Fabienne te kunnen volgen. En waarschijnlijk ook stimulerend voor haar. Kijk uit naar het vervolg.

  1. Fabienne Hendriks

   Alex, bedankt voor uw reactie. Het werkt zeker stimulerend, nu krijg ik vanuit veel meer hoeken al feedback. Dat is een fijn gevoel.

 4. Liliane Antwoord

  O Fabienne, je wordt met de week beter. Hoop dat ik de schilderschetsen op je aanstaande tentoonstelling kan bewonderen (nog nooit gezien van je: verrassend!). Enne…. voor de tentoonstellingen van het werk van Corbijn in Den Haag houd ik me aanbevolen….. dikke kus van je tante

  1. Fabienne Hendriks

   Bedankt tante Lile! Dit is ook nieuw voor mij, dus super spannend voor de tentoonstelling.

   We zullen maar snel een datum prikken in onze volle agenda’s! Ahah. XXXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Log In or Sign Up