Het land van Ja en Amen

In permanente bevestiging
30 jaar lang
knikten zij.

En maakten van Schiebroek
het Texas van de Rijnmond.
Ik waande mij een Ewing,
Southfork heette mijn huis.
Yes! Yes! Yes!
Knikten zij mij toe.

Een prehistorisch teken
van de les aardrijkskunde
uit pakweg 1973
fier overeind in mijn herinnering.

Tot in de nazomer
de laatste knik werd geknikt
en ik, oliebaron, geknakt
wist mijn geheugen gewist.

Het land van Ja en Amen
mechanisch positief
bleef voorgoed in ontkenning achter.

 

De aanleiding

 

Tagged under:

Inspiratie – Mijn vlakke land. Rotterdam de metropool. Céline. Natte natuur. De grutto. The big picture. Lulligheid. Onafhankelijke geesten. – Transpiratie – Dagelijks werk. Ik moet dingen maken. – Aspiratie – Kunst en goede ideeën. Niet op je tenen lopen, maar op lange gaan staan. – Conspiratie – spookrijden.nu, enthousiasme.nu. – Respiratie – Lucht creëren (ongebakken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Log In or Sign Up